Articles

5 Basics of The Mediterranean Lifestyle: a Mediterranean Girl ‘ s Perspective

5 Basics of the Mediterranean Lifestyle |The Mediterranean Dish. De mediterrane levensstijl begint met een gezonde, evenwichtige voeding, maar gaat veel verder. Lees het perspectief van dit Mediterrane meisje om u te helpen deze gezonde levensstijl te volgen.'s perspective to help you follow this healthy lifestyle.

5 basis van de mediterrane levensstijl |het mediterrane gerecht. De mediterrane levensstijl begint met een gezonde, evenwichtige voeding, maar gaat veel verder. Lees het perspectief van dit Mediterrane meisje om u te helpen deze gezonde levensstijl te volgen.'s perspective to help you follow this healthy lifestyle.

in augustus nam een verslaggever voor Neurologie vandaag contact op. Dawn ’s verzoek:” we doen een verhaal over het mediterrane dieet en gezondheid. Ik vroeg me af of ik u kon interviewen over uw blog en een aantal van de trucs in het overschakelen naar een meer Mediterrane levensstijl?”

ja, een groot deel van ons gesprek was gericht op het mediterrane dieet–het eten, de kookstijl en de eetgewoonten van de landen rond de Middellandse Zee. En we waren het erover eens dat hoewel het mediterrane dieet een van de top 8 meest populaire diëten is, het geen “dieet” is waarbij het uiteindelijke doel is om gewoon gewicht te verliezen. Het is meer een levensstijl–een dagelijkse praktijk; een duurzame manier van leven. En daar ging het gesprek heen. En ik ga nog een stap verder door 5 basisprincipes van de mediterrane levensstijl met u te delen.

voordat we verder gaan, een ding om in gedachten te houden: dit is niet een deskundig advies of een uitgebreide analyse van de mediterrane levensstijl. Dit ben ik, een mediterraan meisje, die mijn eigen perspectief deelt op een levensstijl die ik beoefen. En ik kies ervoor om slechts 5 dingen te delen om je te helpen begrijpen, en misschien beginnen om de mediterrane levensstijl te volgen. Bij gebrek aan een meer creatieve titel, laten we gaan met “5 basics of the Mediterranean lifestyle.”

5 basis van de mediterrane levensstijl

volg het mediterrane dieet

opgroeien, verse groenten, een handvol rauwe noten, of zelfs een kom linzensoep waren mijn normale naschoolse snacks. Twee keer per week at mijn familie vis of zeevruchten voor het diner, vaak met een kant van rijst of granen en een verse gehakte salade. We aten andere vormen van mager eiwit zoals pluimvee, matig. Soms rood vlees. Ik zou liegen als ik zei chocolade, taarten en gebak nooit een verschijning, ik bedoel Hallo baklava! Maar een stuk vers fruit of gedroogd fruit was een meer regelmatige dessert keuze.

Met alle variëteit op de mediterrane voedselpiramide, is het echt moeilijk om te denken dat mijn familie een “dieet” volgt, toch? Er zijn geen voedselbeperkingen in het mediterrane dieet. Alles is zo goed als toegestaan.

de Mediterrane voedselpiramide. Foto door: Oldways
*the Mediterranean Diet Pyramid courtesy of Oldways

maar als je goed kijkt naar de mediterrane voedselpiramide, zul je al snel merken dat het zich richt op granen en groenten; zuivel; vezels en magere eiwitten uit noten en zeevruchten, en veel minder op vet vlees. Olijfolie is ook een belangrijke bron van vet (bijna elk recept hier op de blog heeft olijfolie als ingrediënt). En ja, godzijdank, we kunnen een beetje wijn drinken!

We kunnen zeker nog een hele post wijden aan het mediterrane dieet alleen, maar de sleutel is in het balanceren van uw maaltijden volgens de mediterrane voedselpiramide. Eet meer van wat zich aan de brede basis van de piramide bevindt; minder en minder van de items naar de top van de piramide. Natuurlijk, let op portie maten; er is geen “supersize maaltijden” in de mediterrane levensstijl.

Be met familie. Delen met dierbaren

als het gaat om eten en portiegrootte, is een nuttige Mediterrane gewoonte om zo weinig mogelijk maaltijden alleen te eten. Ik groeide op met het eten van al mijn maaltijden aan een tafel vol familie en vrienden, en ik probeer vandaag hetzelfde te doen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik een maaltijd deel met anderen, eet ik langzaam, en heb ik minder kans om mezelf vol te proppen.maar naast het delen van een maaltijd, cultiveert de mediterrane cultuur een evenwichtig sociaal leven en een zekere verbondenheid met de mensen die er toe doen.

vijf jaar geleden, toen we in Iowa woonden, besloot ik mijn sociale leven te beperken. Klinkt tegenstrijdig, toch? Ik ging terug naar iets wat ik leerde toen ik opgroeide aan de oevers van de Middellandse Zee. Iets wat je misschien herkent als oude Bijbelse wijsheid, “een man met te veel vrienden komt tot zijn eigen ondergang.”Ik omringde mezelf met mijn familie en slechts een paar trouwe vrienden. Ik omringde mezelf met mensen die veel om me geven; mensen die me de waarheid vertellen en me helpen groeien. Mijn sociale agenda, bevrijd. Mijn sociale leven, veel rijker.

5 basis van de mediterrane levensstijl |het mediterrane gerecht. De mediterrane levensstijl begint met een gezonde, evenwichtige voeding, maar gaat veel verder. Lees het perspectief van dit Mediterrane meisje om u te helpen deze gezonde levensstijl te volgen.'s perspective to help you follow this healthy lifestyle.

5 basis van de mediterrane levensstijl / het mediterrane gerecht. De mediterrane levensstijl begint met een gezonde, evenwichtige voeding, maar gaat veel verder. Lees het perspectief van dit Mediterrane meisje om u te helpen deze gezonde levensstijl te volgen.'s perspective to help you follow this healthy lifestyle.

Move Naturally

Hier is een grote bekentenis van een echte mediterrane gal: Mediterrane mensen oefenen niet. Ik realiseer me dat ik een grote generalisatie maak, en ik weet dat het een beetje paradoxaal lijkt om hier iets aan toe te voegen. Maar serieus, Mediterrane mensen niet specifiek uit te snijden twee uur per dag voor zwaar tillen in de sportschool. Maar dat maakt ze niet inactief.

niets is te handig als je in dat deel van de wereld woont, dus bewegen is een natuurlijke praktijk voor mensen van de Middellandse Zee. Ze doen veel handenarbeid; ze beklimmen veel trappen; en ze lopen…veel. Ze lopen, tenminste een deel van de afstand, dagelijks naar hun werkplek. Ze lopen naar de boerenmarkt, de bakker of de zuivelwinkel voor een verse Griekse yoghurt. Ze lopen naar de huizen van hun vrienden; en als ze iets rustig willen doen, gaan ze uit voor een wandeling. Mijn vader verkocht zijn auto een paar jaar geleden, Hij had er helemaal geen nodig.

nu, als u een van de kleine percentage mensen die een actieve sportschool lidmaatschap te houden, gelieve niet stoppen. Maar zoals we weten, zal 80% van de mensen die zich in januari bij jullie sportschool hebben aangesloten half februari naar beneden vallen. Het uitnodigen van natuurlijke beweging, een matige oefening zoals een dagelijkse wandeling, is een effectieve en duurzame gezonde gewoonte. Ik doe yoga en CrossFit lessen, maar nooit elke dag. Ik kan gemakkelijker passen in een 30-minuten lopen.

lachen vaak

kent u het gezegde: “lachen is het beste medicijn?”Dat is zeker waar gebleken in het geval van het Middellandse-Zeegebied. Ik kan niet zeggen dat dit een kenmerk is van alle mensen van mediterraan erfgoed, maar het is zeker duidelijk in de velen die ik ken. Het zijn mensen met een grote persoonlijkheid. Ze vertellen graag verhalen; hun gesprekken vol humor. Er is zeker een gevoel van prioriteit — Ja, neem het leven serieus, maar om dat te doen met een vreugdevolle houding.

Live (More) Simply

misschien is dit niet helemaal uit vrije wil, maar mensen van de Middellandse Zee, of in ieder geval de velen die ik tegenkwam op de plaatsen waar ik geweest ben–Egypte, Griekenland, Turkije en zelfs Frankrijk–hebben meestal veel minder bezittingen dan ik hier in de Staten woon. En ik heb ook opgemerkt dat ze rentmeesterschapsbeslissingen nemen als het gaat om dagelijkse behoeften. Neem bijvoorbeeld voedsel; Mediterrane mensen kopen niet te veel van één ingrediënt. Het hele concept van het kopen in bulk blijft vreemd voor hen. Vers eten, en ze vinden het niet erg om meerdere uitstapjes naar de markt te maken–meestal te voet. Recepten zoals fattoush waar dag oud brood wordt gebruikt, of paella waar restjes worden omgezet in een prachtige smaakvolle rijstgerecht, zijn twee voorbeelden van heerlijke manieren om afval te minimaliseren.

5 basis van de mediterrane levensstijl |het mediterrane gerecht. De mediterrane levensstijl begint met een gezonde, evenwichtige voeding, maar gaat veel verder. Lees het perspectief van dit Mediterrane meisje om u te helpen deze gezonde levensstijl te volgen.'s perspective to help you follow this healthy lifestyle.

5 basis van de mediterrane levensstijl |het mediterrane gerecht. De mediterrane levensstijl begint met een gezonde, evenwichtige voeding, maar gaat veel verder. Lees het perspectief van dit Mediterrane meisje om u te helpen deze gezonde levensstijl te volgen.'s perspective to help you follow this healthy lifestyle.

een laatste woord, Ik ben er zeker van dat veel culturen over de hele wereld sommige van deze levensstijl praktijken delen. En ik zou graag horen over positieve lifestyle praktijken die je hebt gevonden nuttig voor u.

gerelateerde artikelen: hoe u uw voorraadkast kunt opslaan voor een mediterrane levensstijl.