Articles

Ricky Hatton

Light-welterweightEdit

Early careerEdit

Hatton teki ammattilaisdebyyttinsä 11.syyskuuta 1997 Colin Mcauleyta vastaan Widnesissä Kingsway Leisure Centressä. Hatton voitti teknisellä tyrmäyksellä (TKO) ensimmäisessä erässä, kun taas toisessa ottelussaan hän nyrkkeili Madison Square Gardenissa New Yorkissa, osana alikorttia Naseem Hamed vs. Kevin Kelley. Pian hän otteli arvokisoissa, joihin osallistui suuria Brittinyrkkeilijöitä, kuten Carl Thompsonin ja Chris Eubankin kaksi WBO cruiserweight-titteliottelua vuonna 1998. Vuonna 1999 British Boxing Writers’ Club nimesi Hattonin vuoden nuoreksi Nyrkkeilijäkseen. Hänen ensimmäinen kansainvälinen mestaruutensa tuli toukokuussa 1999, kun hän voitti Dillon Carew ’ n WBO-liiton mannertenvälisen kevyen välisarjan tittelistä.

Hattonin seuraavat neljä ottelua saavutettuaan WBO-liiton inter-continental-vyön voitettiin kaikki neljän erän sisällä. Tämän jälkeen hän saavutti WBA: n Inter-Continental-tittelin Giuseppe Lauria vastaan käydyn ottelun jälkeen. Seuraavassa kuussa hän otteli Jon Thaxtonia vastaan vapaana olleesta Britannian mestaruudesta. Huolimatta yllä leikkaus yli hänen vasen silmä ensimmäisellä kierroksella, Hatton jatkoi täydet kaksitoista kierrosta ja voitti pisteillä, ensimmäistä kertaa urallaan, että hän oli otettu yli kuusi kierrosta. Koska leikkaus oli hänen neljäs saman silmän yläpuolella, Hattonille tehtiin saman vuoden marraskuussa kauneusleikkaus kulmakarvaan keväällä otettavaa maailmanmestaruutta silmällä pitäen. Hatton lunasti vapautuneen WBU-tittelin maaliskuussa 2001 lähetettyään vastustajansa Tony Pepin kanveesiin kolmesti.

Hatton vs. TszyuEdit

Pääartikkeli: Ricky Hatton vs. Kostya Tszyu

5. kesäkuuta 2005 Hatton voitti IBF: n ja Kehämestari Kostya Tszyun, jota pidettiin tuolloin yleisesti yhtenä maailman parhaista pound-for-pound nyrkkeilijöistä TKO: lla australialaisen epäonnistuttua kahdennellatoista kierroksella. Hatton oli ottelussa raskas altavastaaja ja voitto ilmoitti hänen nousustaan nyrkkeilyn maailmanlistan ylemmille sarjatasoille. Ennen ottelua suurin osa nyrkkeilykriitikoista oli antanut Hattonille vain vähän tai ei lainkaan mahdollisuuksia ja tätä voittoa pidettiin yhtenä parhaista englantilaisen nyrkkeilijän voitoista viimeisen 20 vuoden aikana.

kevyen välisarjan UnificationEdit

26.marraskuuta 2005 Hatton voitti WBA-liiton kevyen välisarjan mestaruuden, kun hän kukisti Carlos Maussan yhdistymisottelun yhdeksännessä erässä. Joulukuussa Hatton nimettiin vuoden 2005 Ring Magazine Fighter of the Yeariksi.

Hatton luopui IBF-tittelistään 29.maaliskuuta 2006 kieltäydyttyään puolustamasta ykköshaastaja Naoufel Ben Rabahia, koska hän aikoi siirtyä välisarjaan. Hatton allekirjoitti kolmen ottelun sopimuksen Dennis Hobsonin fight Academyn kanssa erottuaan pitkäaikaisesta promoottorista Frank Warrenista. Kolme ottelua käytiin Yhdysvalloissa.

WelterweightEdit

Hatton training in 2006

Hatton vs. CollazoEdit

Hatton eteni divisioonassa yhdysvaltalaista Luis Collazoa vastaan WBA: n välisarjan mestaruudesta, joka tuli toukokuuta 2006. Hatton voitti WBA: n mestaruuden Collazolta, mutta kamppaili. Hatton aloitti hyvin, tyrmäämällä Collazo alas aivan ensimmäisten sekuntien ensimmäisen erän, mutta se osoittautui yksi kovimmista taistelee uransa, joidenkin nyrkkeily analyytikot väittivät Collazo voitti ottelun, vaikka monet ajattelivat Hatton oli tehnyt tarpeeksi aikaisin varmistaa voiton, knockdown keskeinen kohta taistelussa.

Return to light-welterweightEdit

Hatton vs. UrangoEdit

Hattonin ensimmäinen ottelu kevyessä välisarjassa oli IBF: n kevyen välisarjan mestaria Juan Urangoa vastaan 20.tammikuuta 2007 Las Vegasissa, Nevadassa. Hattonin promoottori Dennis Hobson kertoi, että sysäys takaisin alas siirtymiseen oli se, että hän järjesti ottelun José Luis Castilloa vastaan, joka oli vähällä voittaa Floyd Mayweather Jr: n kevytsarjassa vuonna 2002.Hatton voitti lopulta kahdentoista erän yksimielisellä päätöksellä (UD) Urangoa vastaan ottaakseen IBF: n kevyen välisarjan mestaruuden uudelleen. Hän voitti yhtä erää lukuun ottamatta kaikki kolme tuomariäänin. Myös alivoimalla ollut Castillo voitti järjestäen kauan odotetun ottelunsa.

Hatton vs. CastilloEdit

Hatton joutui luopumaan IBF-tittelistään jälleen 10. Ottelu käytiin 23. kesäkuuta 2007 Thomas & Mack Centerissä Paradisessa, Nevadassa. Neljännessä erässä Hatton sai” täydellisen ” vasemman koukun maksaan, joka laittoi Castillon kanveesiin. Hatton väitti myöhemmin, että neljä Castillon kylkiluuta murtui tällä yhdellä lyönnillä. Pystymättä nousemaan, Castillo laskettiin ulos ensimmäistä kertaa urallaan.

Return to welterweightEdit

Hatton vs. Mayweather Jr.Edit

Pääartikkeli: Floyd Mayweather Jr vs. Ricky Hatton

Hatton and Floyd Mayweather Jr., 2007

Hatton sopi 27. heinäkuuta ehdoista 8. joulukuuta 2007 Otellulle välisarjan ottelulle Floyd Mayweather Jr: ää vastaan, jota pidetään suurimpana välisarjan otteluna sitten vuoden 1999 Oscar de la Hoyan ja puertoricolaislegenda Tito Trinidadin välisen yhteenoton. MGM Grand Garden Arena Las Vegasissa julkistettiin tapahtumapaikaksi 17. elokuuta 2007. Ottelu sovittiin alle kolme kuukautta sen jälkeen, kun Mayweather oli sanonut aikovansa vetäytyä Oscar De La Hoyasta otetun voiton jälkeen. Hatton pystyi tuomaan ottelun Mayweatherille jo alkuerissä. 1. erässä Hatton yllätti Mayweatherin vasemmalla iskulla, joka pudotti Mayweatherin tasapainosta. Hänen jatkuva painostuksensa näytti tekevän Mayweatherin olon aluksi tukalaksi. Kolmannessa erässä Mayweather osui oikeaan, joka leikkasi Hattonin oikean silmän yläpuolelle. Kuudennessa erässä erotuomari Joe Cortez otti Hattonilta pisteen pois tämän osuttua Mayweatheria takaraivoon Mayweatherin levätessä köysien välissä. Lyönnin paljastui kuitenkin osuneen köyteen Mayweatherin pään sijaan, mutta Hattonia varoitettiin lyömisestä pään taakse lukuisia kertoja ennen vähennystä. Hatton suuttui erotuomarin päätöksestä vähentää piste ja käänsi hänelle selkänsä. Hatton väitti myöhemmin erotuomarin suututtaneen hänet, minkä vuoksi hän menetti tyyneytensä ja vaikutti osaltaan hänen kaatumiseensa. Hatton pystyi pitämään pintansa kahdeksanteen erään asti, jolloin Mayweather alkoi sopeutua Hattoniin ja aloitti vastahyökkäyksen. Mayweather tyrmäsi Hattonin mattoon kymmenennessä erässä. Hatton nousi ylös, mutta Mayweather jatkoi nopeasti hyökkäystään, minkä seurauksena Joe Cortez keskeytti ottelun ja Hatton ’ s corner heitti pyyhkeen kehään. Viralliset Tulostaulukot lukivat seisokin aikaan 88-82, 89-81 ja 89-81, kaikki Mayweatherin hyväksi. Ottelu sai runsaasti julkisuutta, sillä molemmat ottelijat mainostivat ottelua voimakkaasti.

toinen paluu valoon-welterweightEdit

Hatton vs. LazcanoEdit

pääartikkeli: Ricky Hatton vs. Juan Lazcano

Hatton vuonna 2008

24.toukokuuta 2008 Hatton voitti meksikolaisen juan lazcanon pistein 120-110, 118-110 ja 120-108 55 000 hengen kotiyleisönsä edessä (toisen maailmansodan jälkeinen ennätys nyrkkeilyottelussa Britanniassa) City of Manchester Stadiumilla säilyttääkseen kehän ja IBO: n kevyen välisarjan mestaruudet.Hatton pärjäsi hyvin, kun hän nyrkkeili ja hallitsi aluetta, käytti jabiaan ja dominoi paljon alkukauden vaihtoja. Kahdeksannella kierroksella Hatton imi leukaansa vasemman koukun, joka heilutti häntä. Kymmenennessä erässä Hatton loukkaantui jälleen vasempaan koukkuun. Siitä huolimatta Hatton päihitti Lazcanon voittamalla vähintään kymmenen erää.

Hatton vs. Malignaggi

pääartikkeli: Ricky Hatton vs. Paulie Malignaggi

Hatton otteli yhdysvaltalaista Paulie Malignaggia vastaan MGM Grand Garden Arenalla 22.marraskuuta 2008 Hattonin The Ring light-välisarjan mestaruudesta. Floyd Mayweatherin valmentama S. Hatton hallitsi koko ottelua ja kukisti Malignaggin yhdennentoista erän TKO: lla, kun Malignaggin valmentaja Buddy McGirt heitti pyyhkeen kehään 48 sekuntia erää kohden.

Hatton vs. PacquiaoEdit

pääartikkeli: Manny Pacquiao vs. Ricky Hatton

Hatton valmentajansa Floyd Mayweather Sr.: n (vas.), Manny Pacquiaon (toinen oikealta) ja Freddie Roachin kanssa, 2009

Hatton otteli Manny Pacquiaoa vastaan 2. toukokuuta 2009 MGM Grand Garden Arenalla Las Vegasissa. Ottelu käytiin kevyessä välisarjassa, joka oli kuudes painoluokka, jossa Pacquiao on otellut ja on se paino, jossa Hatton oli aiemmin voittamaton. Pacquiao kukisti Hattonin toisessa erässä KO-voitolla kaadettuaan Hattonin kahdesti ensimmäisessä erässä ja sen jälkeen viimeisen kerran toisessa erässä. Pacquiaolle kärsityn tappion jälkeen Hatton laittoi uransa tauolle. Kun yli vuoden pois toiminnasta, kesäkuussa 2010 haastattelussa Gulfnews.com Brittinyrkkeilijää ei tuntunut kiinnostavan tulla enää kehään. Hän totesi: ”Nyrkkeily alkoi tavaksi ja se päätyi antamaan minulle rahaa ja tekemään minusta hieman paremman ihmisen. Mutta en usko, että joudun enää tappelemaan. Mutta koskaan ei voi sanoa ei koskaan, koska en ole ilmoittanut virallisesti, etten nyrkkeile. Tällä hetkellä minulla ei ole mitään paloa vatsassa tappeluun tai salille pääsemiseen.”Hatton kuitenkin lisäsi myös:” mutta siitä on vain 13 kuukautta ja olen vasta 31, joten älä koskaan laske minua ulos.”

Hatton on myös ilmaissut epäilyksensä siitä, että Pacquiao saattaa käyttää suorituskykyä parantavia aineita (PEDs). Hattonin mukaan hänen olisi pitänyt esittää sama veritestivaatimus kuin Floyd Mayweather Jr: n, jonka ottelu Pacquiaoa vastaan kaatui alkuvuodesta 2010. Nevada Athletic Commission (NAC) kuitenkin mainitsi lääketieteellisen analyysin, joka tuki Pacquiaon päätöstä pidättäytyä samanlaisista verikokeista kuin Mayweather vaati, ja totesi, että veren vetäminen lähelle ottelua voi aiheuttaa ”hematoomia, infektioita tai muita vammoja.”Hatton myönsi myös aliarvioineensa Pacquiaon ja että ”voi olla, että hän on vain suuri taistelija, joka on kehittynyt.”

lopullinen comeback welterweightedit

Hatton vs. Senchenkoedit

14.syyskuuta 2012 Hatton vahvisti palaavansa ammattinyrkkeilyyn ottelulla nimeämätöntä vastustajaa vastaan, jonka oli määrä tapahtua saman vuoden marraskuussa. Liput comebackiin myytiin loppuun kahdessa päivässä, ennen vastustajan tai undercardin julkistamista. Hänen vastustajakseen paljastui myöhemmin Vjatšeslav Senchenko. Saavuttuaan lähes 15 kiven (95 kg) maksimipainoon Hattonin paino laski comebackia edeltäneinä kuukausina lähes puoleen hänen ottelupainostaan.

Hatton aloitti ottelun kaksikosta vahvempana, mutta ei ajoittanut laukauksiaan hyvin. Senchenko hyödynsi ylivoimamaalillaan maihinnousua ja sai yliotteen ottelun edetessä. Yhdeksännessä erässä vasen koukku vartaloon lähetti Hattonin lattialle. Aiemmin omana tunnusmerkkinä pidetyn lyöntityypin tyrmäämänä Hatton laskettiin erotuomarin toimesta ulos. Se oli kolmas kerta, kun Hatton oli pysäytetty, ottaen hänen kokonaisennätys 45 voittoa ja 3 tappiota. Hän ilmoitti hänen lopullinen eläkkeelle kehästä heti sen jälkeen, sanomalla ” tarvitsin vielä yhden ottelun nähdä, jos olin vielä saanut sen-ja en ole.”