Articles

Vitor Belfort

19-vuotiaana Belfort tuli Yhdysvaltoihin kilpailemaan. Ensimmäisessä vapaaottelussa, SuperBrawl-tapahtumassa Havaijilla, hänen vastustajansa oli Jon Hess, jonka nuori brasilialainen voitti 12 sekunnissa tyrmäyksellä, vaikka Hessillä oli seitsemän sentin pituusetu ja yli 100 kilon painoetu Belfortiin nähden.

Ultimate Fighting ChampionshipEdit

pian tämän jälkeen hän siirtyi ottelemaan UFC: hen, jossa hän sai lempinimen The Phenom. Hän päihitti kaksi ottelijaa debyyttitapahtumassaan UFC: ssä voittaen UFC 12 Heavyweight-turnauksen. 19-vuotiaana Belfortista tuli nuorin nyrkkeilijä, joka on saavuttanut voiton Octagonin sisällä. Belfortin seuraavassa ottelussa hän sai teknisellä tyrmäyksellä (TKO) UFC 6: n toiseksi tullutta Tank Abbottia vastaan turnauksen ulkopuolisessa kamppailussa, tyrmäten Abbottin ja viimeistellen tämän Maa-ja puntarihyökkäyksellä.

raskaansarjan boutsEdit

vuonna 1997 Belfort otteli yhdysvaltalaista kreikkalais-roomalaisen tyylin painijaa Randy couturea vastaan, mikä oli ensimmäinen heidän kolmesta ottelustaan. Belfort järkyttyi TKO 8: sta:16 otteluun, hänen nyrkkeilytaitonsa kumoutuivat Couturen clinch fighting – otteluun.

tämän tappion jälkeen hän otteli vielä kahdesti UFC: ssä. Ensimmäinen näistä otteluista oli hänen harjoituskumppaniaan Joe Charlesia vastaan, jonka hän voitti nopeasti käsivarsitangon kautta heittämättä ainuttakaan iskua.

kevyen raskaansarjan debytantti

vuotta myöhemmin Belfort kohtasi nousevan brasilialaistähden ja tulevan Priden keskisarjan mestarin Wanderlei Silvan. Kiinni Silva aikaisin vasemmalla risti, Belfort jahtasi häntä häkin kanssa vilske lyöntejä, tyrmäämällä Silva ulos TKO vain 44 sekuntia.

PRIDE Fighting Championships/Heavyweight sophomoreEdit

Vítor siirtyi tämän jälkeen ottelemaan Japanin PRIDE Fighting Championshipsiin. Hänen ensimmäinen vastustajansa oli Kazushi Sakuraba vuonna 1999. Vítor hallitsi ottelun ensimmäiset minuutit ennen kuin mursi kätensä, loput kamppailusta kului Sakuraban tallomana ja potkimana. Ottelun jälkeen hän lopetti harjoittelun Carlson Gracien kanssa ja alkoi harjoitella brasilialaisen huippujoukkueen kanssa.

kevyen raskaansarjan toisen vuoden opiskelija

hän otteli Pridessa Alistair Overeemia, Gilbert Yveliä, Daijiro Matsuita, Bobby Southworthia ja Heath Herringiä vastaan. Näissä otteluissa Belfort käytti stand up-iskutaitojaan vähemmän ja hallitsi sen sijaan otteluita ja voitti maaottelutaktiikalla, lukuun ottamatta otteluaan Southworthia vastaan, jonka hän voitti takapuolen kuristuksella ensimmäisessä erässä. Vuoden 2005 keskisarjan Grand Prix ’ n avauskierroksella hän kuitenkin kohtasi Alistair Overeemin, joka hävisi ensimmäisen kierroksen giljotiinikuristuksella.

Return to The UFCEdit

palattuaan UFC: hen Belfortin oli määrä otella Tito Ortizia vastaan UFC: n ensimmäisen Las Vegasin näytöksen pääottelussa UFC 33: ssa. Hän kuitenkin loukkaantui ennen tapahtumaa,ja ottelu peruttiin. Belfort palasi lopulta takaisin ja otteli ensin Chuck Liddelliä vastaan (hävisi päätöksellä), sitten Marvin Eastmania vastaan (voitti TKO: n kautta ja avasi vakavan haavan Eastmanin kulmakarvaan polvitaklauksella).

mestaruuden voittaminen ja häviäminen / Belfort vs. Couture II & IIIEdit

hänen seuraava ottelunsa oli 31.tammikuuta 2004 uusintaottelu Randy couturea vastaan UFC: n kevyen raskaansarjan mestaruudesta. Huolimatta tuskailusta siskonsa Priscila Belfortin kanssa, joka katosi 9. tammikuuta, Vitor voitti kamppailun 49 sekunnissa saatuaan sauman räpylästään Couturen silmään, jolloin Couturelle jäi sarveiskalvon naarmu, joka sai erotuomarin keskeyttämään ottelun. Kolmas ottelu kaksikon välillä käytiin 21.elokuuta 2004. Couture voitti doctor stoppagen kautta kolmannen kierroksen jälkeen ja nappasi tittelin takaisin.

Belfort vs. OrtizEdit

hänen seuraava ottelunsa UFC: ssä oli Tito Ortizia vastaan 5.helmikuuta 2005. Ottelu jäi Ortizin viimeiseksi hänen sopimuksellaan. Belfort menestyi jo ensimmäisessä erässä ja sai parhaat lyöntinsä taiston ollessa jaloissa, vaikka hänet kaadettiin erän loppupuolella ja hän vei joitakin Ortizin parhaista kyynärpäistä. Belfort sai jälleen vahvan alun toiseen erään, mutta joutui toisen kerran alakynteen ja otti erän loppupuolella vaurioita kyynärpäistä. Molemmat ottelijat uupuivat 3. erässä; Belfort ei jaksanut laskeutua kertaakaan, ja hänet vietiin alas ja dominoitiin, jolloin Ortiz laskeutui jälleen vahingoittaen kyynärpäitä. Kovan taistelun jälkeen Belfort hävisi tiukan jaetun päätöksen: jotkut, mukaan lukien tuolloin UFC: n kevyen raskaansarjan mestari Chuck Liddell, uskoivat ansaitsevansa voittaa sekä ensimmäisen että toisen erän, johtuen hänen Kahdeksankulmaisesta hallinnastaan ja Ortizin nenän murtamisesta lyönneillä 1.erän alussa.

Strikeforcedit

Vitor otteli tämän jälkeen Strikeforcessa uusintaottelun Alistair Overeemia vastaan, jossa Belfort hävisi yksimielisellä päätöksellä.

Return to Pride and steroid controversyEdit

Pride 32: The Real Deal-tapahtumassa 21.lokakuuta 2006 Belfort hävisi yksimielisellä päätöksellä Priden välisarjan mestarille Dan Hendersonille. Belfort antoi ottelun jälkeen positiivisen dopingnäytteen laittomalle aineelle, 4-hydroksitestosteronille. Puolustuksekseen Belfort väitti ostaneensa over the counter-ravintolisän, joka sisälsi 4-Hydroksitestosteronia. Belfort selitti myös, että hän on saattanut saada 4-Hydroksitestosteronia brasilialaisen endokrinologin Tri Rodrigo M. Greco joutui kesällä 2006 leikkaukseen, jossa hänen polvessaan oli revennyt nivelkierukka. Nevadan osavaltion urheilukomissio sai lopulta Tri Grecolta lausunnon, jonka mukaan hän antoi Belfortille leikkauksen jälkeisiä testosteronia sisältäviä injektioita. Vaikka NSAC myönsi, että Belfort ei ehkä tiennyt testosteronista, se selitti, että vaikka Belfort sai ruiskeita lääkäriltä, joka ei ilmoittanut hänelle, että ne sisälsivät anabolisia steroideja, se olisi silti vastoin kiellettyjen aineiden politiikkaa. Hänet määrättiin 21. joulukuuta 2006 yhdeksän kuukauden kilpailukieltoon ja 10 000 dollarin sakkoihin.

Cage RageEdit

Vítor Belfort voitti Ivan Seratin TKO: n Cage Rage 21-tapahtumassa Englannissa 21. Hän voitti James Zikicin 22. syyskuuta 2007 Cage Rage 23-tapahtumassa ja vaati Cage Ragen kevyen raskaansarjan titteliä yksimielisellä päätöksellä. Hän tuli otteluun murtuneella kädellä ja heitti ottelun aikana minimaalisia lyöntejä ja käytti takaiskuja sekä Maa-ja pound-tekniikoita.

AfflictionEdit

Vítor harjoitteli hetken kamppailuaan Terry Martinia vastaan Chute Boxella Brasiliassa. Valmistautuminen otteluun päättyi kuitenkin Xtreme couturessa Las Vegasissa. Randy Couture ja Shawn Tompkins auttoivat häntä harjoittelemaan ottelua varten, jossa hän saavutti toisen erän KO: n laskeutumalla lentävällä polvella ja sen jälkeen yläkoukulla suora-vasen yhdistelmä.

ottelun jälkeen Couture kertoi Belfortin harkitsevan muuttoa Las Vegasiin ja harjoittelevan Xtreme couturessa täysipäiväisesti.

Belfortin seuraava ottelu oli Matt Lindlandia vastaan toisessa Koettelemustapahtumassa, mutta hän joutui vetäytymään Terry Martinin ottelussa tulleen käsivamman vuoksi. Toista koettelemusta lykättiin joka tapauksessa ja siirrettiin tammikuulle 2009, jolloin Vítor pystyi ottelemaan kyseisellä kortilla.

huhujen mahdollisesta ottelusta hallitsevaa Dreamin keskisarjan Grand Prix-voittajaa Gegard Mousasia vastaan ilmoitettiin, että Vítor ottelisi vihdoin Lindlandia vastaan Affliction: Day of Reckoning-tapahtumassa. Lindlandin piti alun perin otella Renato Sobralia vastaan catchweightissa, mutta Afflictionin promoottorit suosivat Belfort vs. Lindland-ottelua keskisarjassa. Ottelu päättyi ko: Hon 37 sekunnin kohdalla, kun Belfort toimitti vahvan vasurin Lindlandin leukaan ja sai sen jälkeen neljä vastaamatonta voimalaukausta osuessaan maahan.

kolmas UFC: n mestaruus

lehdistötilaisuudessa Dana White ilmoitti UFC: n tehneen Belfortin kanssa sopimuksen uudelleen. Hänen ensimmäinen ottelu oli vastaan Rich Franklin klo catchweight 195 kg, pääesiintyjä UFC 103, jonka hän voitti tyrmäyksellä kolme minuuttia ja kaksi sekuntia ensimmäisessä erässä.

keskisarjan bouts, & Title shootedit

Belfortin odotettiin kohtaavan Anderson Silvan UFC: n keskisarjan mestaruudesta 2.tammikuuta 2010 UFC 108-tapahtumassa. Silvan manageri Ed Soares kuitenkin ilmoitti, että Silva ei ole siihen mennessä täysin toipunut loukkaantumisestaan, joten ottelua lykättiin. Belfort oli jälleen teilattu taistelemaan Silva 6 helmikuuta 2010, UFC 109 ja 10 huhtikuuta 2010, UFC 112, vastaavasti, mutta molemmat ottelut peruttiin, koska leikkaus Silva ja vamman Belfort. Belfortin oli määrä otella Yushin Okamia vastaan UFC 122-tapahtumassa. Dana White kuitenkin twiittasi, että Belfort sen sijaan haastaisi Silvan UFC 126-tapahtumassa vyöstä. Belfort hävisi tyrmäyksellä saatuaan osuman etupotkulla kasvoihin ja ottaen kaksi iskua kaaduttuaan mattoon.

Belfort teki paluun UFC 133-tapahtumassa Yoshihiro Akiyamaa vastaan. Belfort luuli aluksi, että UFC yrittäisi laittaa hänet korttiin UFC 134-tapahtumassa Brasiliassa, mutta kamppailu Akiyaman kanssa auttoi vahvistamaan korttia Philadelphiassa. Belfort sairastui A-hepatiittiin huhtikuussa pian ottelun hyväksymisen jälkeen, mutta hänen edustajansa Pedro Lima sanoi, ettei se vaaranna ottelua Akiyamaa vastaan. Belfort onnistui paluuottelussaan ja voitti kamppailun tyrmäyksellä minuutin ja viisikymmentäkaksi sekuntia ensimmäisessä erässä.

Belfort oli lyhyesti yhteydessä Cung Le: n kanssa oteltavaan otteluun, jonka oli määrä tapahtua 19.marraskuuta 2011 UFC 139-tapahtumassa. Belfort joutui kuitenkin sivuun ottelusta loukkaantumisen vuoksi ja hänen tilalleen tuli Wanderlei Silva.

Missed weight boutedit

Belfort kohtasi Anthony Johnsonin 14.tammikuuta 2012 UFC 142-tapahtumassa. Aikana UFC 142 punnita ins, Johnson tuli 11 kiloa yli 186 lb painoavustusta ja sakotettiin 20 prosenttia ansioistaan. Belfort pyysi, ettei Johnson painaisi yli 205 kiloa ottelupäivänä. UFC pisti Johnsonin punnitukseen toistamiseen. Johnson virallisesti painoi 204 lbs On fight day, ja taistelu Belfort eteni aikataulun, Belfort voittaa kautta taka alasti tukehtua ensimmäisellä kierroksella, hänen ensimmäinen jättämistä voittaa yli vuosikymmeneen.

The Ultimate Fighter: Brazileedit

Belfort valittiin Ultimate Fighter: Brasilian valmentajaksi Wanderlei Silvaa vastaan. Uusintaottelu Belfortin ja Silvan välillä oli määrä tapahtua 23.kesäkuuta 2012 UFC 147-tapahtumassa. 27. toukokuuta 2012 Belfort joutui kuitenkin vetäytymään ottelusta vedoten murtuneeseen käteensä harjoituksissa ja hänet korvasi Rich Franklin.

tuoreessa haastattelussa Belfort ilmaisi haluttomuutensa taistella oikeasti Wanderlei Silvaa vastaan. Hän kertoi Fighters only magazine, ” luulen Wanderlei voi otella lokakuussa, mutta haluan vain, että seuraava ottelu, joka akkreditoi minut kiistää vyö. Ehkä Michael Bisping. Hävisin vain kerran hiljattain, Anderson Silva, ja kaikki voittoni olivat erittäin vakuuttavia.”Hän totesi edelleen,” en tiedä, kuinka kauan pysyn tässä divisioonassa. Halusin tehdä vielä pari kolme matsia. Jos kehoni ei enää salli tätä suurta painon leikkaamista, nousen (205 lbs: ään). En pelkää Jonesia tai ketään muuta… Ei ole minun asiani valita vastustajiani.”

kolmas kevyen raskaansarjan mestaruusampuja

Belfortin odotettiin kohtaavan Alan Belcherin 13.lokakuuta 2012 UFC 153-tapahtumassa. Hän kuitenkin korvasi Lyoto Machidan ottelussa Jon Jonesia vastaan UFC 152: ssa UFC: n kevyen raskaansarjan mestaruudesta Machidan hylättyä tarjouksen, koska hänellä ei ollut aikaa harjoitella ennen ottelua. Vaikka lähes esittää Jones kautta armbar ensimmäisellä kierroksella, hän oli dominoinut aikana loput bout ja toimitettu kautta keylock klo 0: 54 neljännen kierroksen.

Return to MiddleweightEdit

Belfort palasi kohtaamaan Michael Bispingin 19.tammikuuta 2013 UFC on FX: Belfort vs. Bisping-tapahtumassa, voittaen TKO:n kautta päähän kohdistuneen potkun ja lyöntien takia ajassa 1: 27 toisesta erästä.

Belfort kohtasi Strikeforcen viimeisen keskisarjan mestarin ja promootiotulokkaan Luke Rockholdin 18.toukokuuta 2013 UFC on FX: Belfort vs. Rockhold-tapahtumassa. Hän voitti kamppailun tyrmäyksellä ensimmäisessä erässä. Voiton myötä Vitorin odotettiin ottelevan uusintaottelun Anderson Silvaa vastaan Chris Weidmanin jälkeen, mutta brasilialaisen hävitessä Belfortin piti odottaa toista otteluaan saadakseen Mestaruusosumansa.

Return to Light heavyweightEdit

Belfort kohtasi Dan Hendersonin kevyessä raskassarjassa uusintaottelussa 9.marraskuuta 2013 UFC Fight Night 32-tapahtumassa. Belfort voitti Hendersonin ensimmäisen erän tyrmäyksellä ja hänestä tuli ensimmäinen henkilö, joka voitti Hendersonin iskuilla. Voitto toi Belfortille myös hänen viidennen Knockout of the Night-bonuspalkintonsa.

keskisarjan paluumuuttaja

Belfortin odotettiin kohtaavan UFC: n keskisarjan mestarin Chris Weidmanin UFC 173-tapahtumassa. Belfort päätti kuitenkin vetäytyä ottelusta sen jälkeen, kun Nevadan osavaltion urheilukomissio oli kieltänyt poikkeusluvat testosteronikorvaushoidolle ja hänet korvattiin Lyoto Machidalla. Myöhemmin Belfort paljasti, että hän oli reputtanut helmikuussa satunnaisessa huumetestissä kohonneiden testosteronipitoisuuksien vuoksi.

Belfortin odotettiin kohtaavan Chael Sonnenin 5.heinäkuuta 2014 UFC 175-tapahtumassa Wanderlei Silvan korvaajana. Sonnen ei kuitenkaan läpäissyt satunnaista dopingtestiä ja hänet poistettiin ottelusta. Seuraavana päivänä Vapaaottelija Kevin Iole ilmoitti, että myös Belfort oli poistettu kortista, koska UFC ei löytänyt hänelle uutta vastustajaa.

Belfortin odotettiin kohtaavan Weidmanin 6.joulukuuta 2014 UFC 181-tapahtumassa. Kuitenkin 22. syyskuuta ilmoitettiin, että Weidmanin käsi oli murtunut ja ottelu siirrettiin uudelleen järjestettäväksi 28.helmikuuta 2015 UFC 184-tapahtumassa. 30. tammikuuta 2015 UFC ilmoitti Weidmanin vetäytyneen ottelusta vedoten harjoituksissa saamaansa vammaan. Ottelu Weidmania vastaan käytiin lopulta 23.toukokuuta 2015 UFC 187-tapahtumassa. Belfort löysi alkumenestystä huikeilla lyönneillä jo ensimmäisen erän alussa, mutta Weidman selvisi niistä, varmisti takaiskumaalin, saavutti mount-asennon ja kukisti Belfortin TKO: n kautta lyöntien ansiosta.

Belfort kohtasi Dan Hendersonin kumiottelussa UFC Fight Night 77-tapahtumassa 7.marraskuuta 2015. Hän kukisti Hendersonin jälleen päähän kohdistuneiden potkujen ja lyöntien yhdistelmällä. Voitto toi Belfortille myös hänen ensiesiintymisensä yö-bonuspalkinnon.

Belfort kohtasi seuraavan kerran Ronaldo Souzan 14.toukokuuta 2016, UFC 198-tapahtumassa hän hävisi kamppailun TKO: n kautta ensimmäisessä erässä.

pitkään keskusteltu ottelu Gegard Mousasia vastaan käytiin 8.lokakuuta 2016 UFC 204-tapahtumassa. Belfort hävisi kamppailun TKO: n kautta toisessa erässä.

Belfort kohtasi Kelvin Gastelumin 11.maaliskuuta 2017 UFC Fight Night 106-tapahtumassa. Hän hävisi kamppailun lyöntiyhdistelmällä ensimmäisessä erässä, mikä johti K. O. Gastelum antoi kuitenkin myöhemmin positiivisen dopingnäytteen marihuanalle ja tulos kumottiin kilpailukieltoon.

Belfort kohtasi Nate Marquardtin 3.kesäkuuta 2017 UFC 212-tapahtumassa. Hän voitti kamppailun yksimielisellä päätöksellä, mikä oli hänen ensimmäinen ratkaisuvoittonsa lähes vuosikymmeneen.

Belfortin odotettiin kohtaavan Uriah Hallin 14.Tammikuuta 2018 UFC Fight Night: Stephens vs. Choi-tapahtumassa. 13. tammikuuta 2018 ilmoitettiin, ettei Hall selviytynyt punnitukseen, koska hän pyörtyi ja sai kohtauksia painonleikkausharjoituksista ja ottelu peruttiin.

Belfort kohtasi Lyoto Machidan 12.toukokuuta 2018 UFC 224-tapahtumassa. Hän hävisi ottelun tultuaan tyrmätyksi etupotkulla kasvoihin. Ottelun jälkeen Belfort ilmoitti lopettavansa VAPAAOTTELUNSA.

maanantaina 17.joulukuuta 2018 Vitor Belfort ilmoitti aikeistaan palata eläkkeeltä Helwani Show ’ ssa.

ONE ChampionshipEdit

1.maaliskuuta 2019 kerrottiin Belfortin allekirjoittaneen yhden mestaruuden. Huhtikuuta 2020 Belfort ilmoitti tekevänsä promootiodebyyttinsä Alain Ngalania vastaan.