Articles

Hoe maak ik $1.000 per week in het leveren van voedsel voor DoorDash, GrubHub, en Postmates

Optreden Economie

Hoe te om de levering apps

Apr 1, 2019 · 9 min lezen

Hoe de meeste mensen benaderen het Optreden Economie

Er verschijnt een gesprek woedt nu over de vraag of diensten, zoals Uber en Postmates moeten worden verplicht om hun werknemers te herclassificeren als W-2 werknemers in plaats van 1099 onafhankelijke contractanten. Het gesprek lijkt te worden gaande tussen de meeste mensen die niet werken in tech en niet werken voor deze bedrijven. Het is een nobel standpunt. Zij geloven dat deze bedrijven hun werknemers dingen verschuldigd zijn zoals een gegarandeerd minimumloon, gezondheidszorg, eventueel kinderopvang tijdens het werk, olieverversingen, enz. Het probleem is dat (Voor zover ik kan zien) geen van de mensen die zich op deze punten beroepen daadwerkelijk ervaring heeft met het werken met deze banen.; of als ze dat doen, doen ze het niet goed.

eerst een beetje achtergrond. Als je alleen de moeren en bouten wilt, Ik heb ze verderop gespecificeerd.

nu vraag je je misschien af waarom iemand met een MBA werkt voor Postmates of DoorDash of GrubHub. Goed gelezen, mijn vriend, en Ik zal het je uitleggen. Ik, zoals de meeste MBA afgestudeerden, was het maken van plannen om te werken in investment banking, digitale marketing, of sales. Wat ik echt wilde doen was mijn eigen bedrijf beginnen. Het probleem is dat ik de laatste van mijn financiële hulp die mijn school afmaakte had opgebruikt. Toen ik afstudeerde wist ik nog niet wat ik hierna zou gaan doen. Wat ik wel wist was dat ik snel geld nodig had.

Ik had een beetje tijd besteed toen ik jonger was het leveren van pizza ‘ s. Het leveren van pizza ‘ s is een leuke parttime optreden. Het is makkelijk, het is leuk, mensen zijn cool, Ik heb mijn fooien betaald in cash elke avond, en het is weinig stress. Het is gemakkelijk geld en relatief fatsoenlijk geld. Ik kon ongeveer $15 per uur verdienen, wat vertaald werd in ongeveer $ 150 per nacht. Na anderhalf jaar nauwelijks geld te hebben verdiend, voelde ik me rijk door $600 per week te verdienen. Ik had de kunst van het leven goedkoop geperfectioneerd terwijl ik op school was, dus terwijl ik had gemaakt 2x-3x dat in mijn vorige leven, Ik was niet zo snobistisch om te spotten op $2500 per maand gezien mijn situatie.

Ik ben al een tijdje geïnteresseerd in deze Silicon Valley tech bedrijven en was geïntrigeerd om te leren hoe ze werkten. Werken in de food delivery business maakte me natuurlijk nieuwsgierig naar bedrijven als DoorDash, Uber en Postmates. Ik heb per ongeluk mijn licentie geschorst ongeveer 6 jaar geleden als gevolg van een onbetaald ticket dat maakte me onverstaanbaar voor Uber. Postmates was een beetje milder en de meest bekende buiten Uber dus ik aangemeld. Ik was meteen onder de indruk van de gebruikersinterface en de potentiële vrijheid die het me kon geven. Dus in mijn vrije tijd van de pizza plaats heb ik besloten om wat ‘ Postmatten doen.’

na een beetje oefenen kwam ik op het punt waar ik in staat was om $100 in een dag te maken. Ik kwam erachter waar de hotspots waren, waar te zijn op welk tijdstip, welke orders te accepteren en welke te negeren, en welke dagen het beste waren om te werken. Ik besloot mijn pizza baan op te zeggen en me te concentreren op Postmates. Ik had me waarschijnlijk moeten concentreren op het starten van mijn bedrijf of het krijgen van een echte baan, maar ik was zo gecharmeerd van wat zou kunnen zijn dat ik mezelf niet kon helpen.

toen veranderde alles.

Het bleek dat ik mezelf voor de gek had gehouden. Postmates was niet zo groot of zo lucratief als ik eerder had gedacht. Proberen om Postmates fulltime werken was niet werken. Ik zat een uur in mijn auto zonder orders. Ik zou tips ontvangen, maar ze waren niet erg groot. Ik begon me af te vragen waar ik in verzeild was geraakt. Mijn huur van mijn appartement liep op, mijn uitgaven stapelden zich op, en ik vroeg me af wat ik in godsnaam zou gaan doen.

Ik had gehoord van andere bezorgdiensten zoals GrubHub en DoorDash, maar ik wist niet veel over deze. Van wat ik begreep over hoe deze diensten werkten, ik mocht werken voor meer dan één app. Ik dacht dat ik net zo goed kon solliciteren want ‘wat is het ergste dat kan gebeuren?’Ik solliciteerde voor GrubHub en werd onmiddellijk goedgekeurd. GrubHub toegewezen me een gebied om te werken dat dichter bij het centrum was. Ik verdubbelde mijn inkomen ‘ s nachts, vooral omdat GrubHub drukker was dan Postmates. Na twee weken schreef ik me ook in voor DoorDash. Ik dacht ‘ als werken twee apps is dit goed, drie moet nog beter toch?’

wilt u dit verhaal later lezen? Bewaar het in een dagboek.

De eerste week dat ik Postmates, GrubHub en DoorDash werkte verdiende ik $1200. Toegegeven, het was Labor Day weekend en bijzonder druk, maar het punt was gemaakt: werken drie apps was beter dan alleen werken twee en zeker beter dan alleen werken een. Ik kon mijn rekeningen betalen, geen echte baan nodig hebben, en in mijn vrije tijd werken aan mijn start-up.

Ik was vrij.

DoorDash, GrubHub, Postmates (respectievelijk). Hoeveel je verdient hangt natuurlijk af van hoeveel je werkt. Postmates was een beetje traag deze week. Dit was 5 nachten werken 5p-10p. $800 bij 25 uur komt overeen met ongeveer $ 30 per uur.

Ik heb de levering apps voor ongeveer een jaar nu en het doodt me een beetje wanneer ik zie mensen decrying deze apps. Als Ik hun beweringen of testamenten lees, merk ik dat de overkoepelende realiteit is dat de mensen die slechte ervaringen hebben, mensen zijn die niet weten wat ze doen. Zoals zoveel dingen in het leven, het hebben van succes met de levering apps vergt ervaring en praktijk. Dus, als een openbare dienst dacht ik dat ik zou uitleggen hoe het wordt gedaan.

werk meer dan één app

Alle apps hebben hun sterke en zwakke punten. DoorDash is de drukste app maar betaalt het minst. GrubHub betaalt het meest, maar is veel meer bezig met klanttevredenheid. Postmates heeft de beste app en gebruikersinterface, maar is driver-verzadigd en heeft geen enkele ondersteuning. De sleutel is om erachter te komen hoe deze apps werken in tandem in uw voordeel.

Praktijk, Praktijk, Praktijk

je moet uitzoeken waar te werken, wanneer te werken, en hoe te werken. Het doel is om een paar leveringen te kunnen grijpen die allemaal in dezelfde richting gaan. Je moet uitzoeken welke restaurants te accepteren of te weigeren, waar je kunt parkeren en ermee wegkomen, hoe lang bepaalde restaurants duren, en begrijpen welke leveringen realistisch zijn op basis van hoe ver weg ze zijn. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan. De enige manier om deze evenwichtsoefening onder de knie te krijgen is door oefening. Hoe meer je het doet, hoe beter je wordt. Het eerste weekend werkte ik alle drie de apps, ik accepteerde elke bestelling. Ik had er al snel spijt van omdat veel van mijn klanten boos werden vanwege hoe lang het duurde. Neem niet elke bestelling, alleen degenen die je weet dat je relatief snel kunt doen.

blijf bij uw niche

i werk in het centrum. In de stad werken is moeilijk. Elke persoon is ofwel in een kantoor of appartement gebouw. Ik moet iedereen bij wie ik lever bellen en ze naar beneden laten komen of ik moet parkeren en naar boven gaan in een gebouw. Ik moet weten waar ik moet parkeren, waar de bouw plaatsvindt, en welke kant alle eenrichtingsstraten op gaan. Vaak, vooral in de avonden of in het weekend zijn er evenementen die veel verkeer te creëren. En dan heb ik het nog niet eens over spitsuur. Ik ben er echt goed in geworden. Ik werk graag in de stad. Ik hou van de opwinding van de stad plus het is echt druk in het centrum. Andere mensen kunnen beter geschikt zijn voor het werken in de buitenwijken of rond hogescholen. Je moet uitzoeken wat je leuk vindt om te doen of waar je goed in bent en daar de beste in worden.net als het opbouwen van een bedrijf, wat je technisch gezien doet.

Bouw uw bedrijf

het ding dat is geweldig over het werken voor deze apps is dat u uw eigen bedrijf. DoorDash, Postmates, GrubHub, UberEats, Kaviaar, Waitr; deze apps zijn slechts verbindingsservices. Ze verbinden jou, de chauffeur, met mensen die eten willen bestellen. Ik ben niet verplicht om meer dan vijf minuten te wachten op een niet-reagerende klant. Ik weiger de hele tijd orders. Als mensen moeilijk doen, ontkoppel ik mezelf van hun orde. Ik voel me niet verplicht om alles in het werk te stellen om mensen te helpen die niet bereid zijn zichzelf te helpen. Begrijp me niet verkeerd, Ik probeer aardig te zijn en de best mogelijke service te bieden, maar als bestellingen moeilijk blijken te zijn (wat vaak kan gebeuren), maak ik me er geen zorgen over. Ik ga gewoon verder.

Run your business

als 1099 werknemer run ik mijn eigen bedrijf. Ik gebruik een app genaamd Stride die mijn mijlen bijhoudt en berekent hoeveel ik aan gas kan aftrekken. Ik kan auto reparaties Aftrekken, mijn mobiele telefoon, schoenen, kleding, lunch, enz. Ik ben in staat om veel minder belasting te betalen dan ik zou doen als ik een W-2 werknemer zou zijn. Ik heb een doos pepermuntjes en visitekaartjes in mijn auto die ik bij elke levering doe. Het visitekaartje moedigt klanten alleen maar aan om mij een goede beoordeling te geven. Het is niet gek, maar ik vind het een leuke toevoeging om mensen te laten weten dat ik om ze geef.

Reddit is uw vriend

Er zijn meerdere sub-reddits voor elk van de levering apps. Ze zijn een geweldige bron. Ik ben net zo goed in deze baan als Ik ben omdat ik Reddit elke avond controleer. Het geeft me consistente trucs en tips, het laat me weten welke promoties komen, en het geeft me een manier om vragen te stellen of op zoek naar advies. En soms, als ik een frustrerende nacht heb gehad, geeft het me een uitlaatklep om te kreunen. Als ik mensen zie klagen over hoe Postmates, DoorDash of wie dan ook niet genoeg geld biedt, Kan ik meteen zien dat ze Reddit nooit gecontroleerd hebben.

werk

afhankelijk van het tijdstip van de dag kan ik meestal tussen de $20-$30 per uur maken, maar om dat te doen moet je werken. Sommige dagen zijn traag, sommige dagen zijn druk. Sommige tijden van de dag zijn drukker, terwijl anderen zijn traag. Het is moeilijk te voorspellen. Ik zal een woensdagavond hebben die ongelooflijk druk is en dan is de volgende woensdag dood langzaam. Schrijf maar op. Je moet bereid zijn om de langzame tijden af te wachten, want het gaat goed. Ik heb de neiging om te denken aan de moraal van de schildpad en de Haas: langzaam en gestaag wint de race. Of in de woorden van Gary Vaynerchuk: “Doe het werk. Iedereen wil succesvol zijn, maar niemand wil het werk doen.”

8. Veel plezier
houd in gedachten dat je betaald wordt om rond te rijden en voedsel te leveren aan mensen. Zo ernstig is het niet. Je lost geen honger op of landt geen vliegtuigen … waar mensen sterven als je een fout maakt. Neem wat coole zonnebril, draai het raam naar beneden, en draai wat deuntjes. Wanneer mensen me vragen over de levering apps ik altijd vertellen dat ik betaald om rond te rijden en naar muziek te luisteren. Raak niet gestrest. Maak vrienden met al het servicepersoneel waarmee je in contact komt. Huisdier alle honden; ze zullen tegen je blaffen, maar zodra ze beseffen dat jij de man met eten bent, zullen ze van je houden. De mensheid is een bijenkorf waar iedereen zijn werk heeft, en jij doet jouw deel om ervoor te zorgen dat de arbeiders gevoed blijven.