Articles

Hoe word ik een winstgevende financiële coach

een financiële coach zijn is de meest lonende carrière die ik ooit heb gehad. Het is ook het moeilijkste dat ik ooit heb gewerkt. Het runnen van een bedrijf is ongelooflijk tijdrovend…

maar het is de moeite waard.

als financiële coach, kunt u mensen helpen een financieel plan op zijn plaats te krijgen, een licht te zien aan het einde van de tunnel en duidelijkheid te krijgen over hun financiële leven.

ik stuitte op financiële coaching. Na mijn afstuderen aan de universiteit in 2010 kwam ik oog in oog met mijn $ 30.000 aan studentenschuld. Ik voelde me als een idioot en was voortdurend kritiek op mezelf voor het niet zetten van een beetje meer naar school en niet werken net een beetje harder.

dat is toen ik een besluit dat ik was ziek van deze schuld al en was niet van plan om het rond te houden voor 10+ jaar, omdat ik werd verteld dat het “normaal.”Ik creëerde een financieel plan, gericht op het met alles wat ik had en was in staat om de hele $30.000 af te betalen in 10 maanden.

mijn vrienden en familie merkten op wat ik deed en begonnen me om financiële hulp te vragen. Ik zou gaan zitten met mensen in coffeeshops en hen laten zien hoe ze een budget kunnen creëren en een schuld afbetalingsplan kunnen opstellen.

Ik vond het geweldig.

maar ik dacht niet dat ik er *betaald * voor kon krijgen.

Ik begon de online wereld te ontdekken en ontdekte hoe je jezelf en je diensten aan een wereldwijd publiek kunt verkopen en goed betaald kunt worden.

Ik heb de afgelopen 4 jaar mijn financiële coaching bedrijf gegroeid en heb zoveel geleerd over wat werkt, wat niet werkt, en waar ik me op moet concentreren op welk moment.

deze blogpost alleen al, zal u helpen door de onzin te snijden, tijd, geld en energie te besparen en duidelijk te krijgen over wat het belangrijkste is om uw financiële coaching bedrijf op te starten.

een van de meest voorkomende vragen die ik krijg is wat het verschil is tussen een financieel coach en een financieel adviseur. Het korte antwoord is veel.

een financiële coach richt zich op de dagelijkse gang van zaken in iemands financiële leven. Je helpt klanten een budget te creëren en te leven, te beslissen welke schuld ze eerst moeten afbetalen, zinvolle financiële doelen te stellen en hen verantwoordelijk te houden voor hun plan. Als financiële coach geef je geen specifiek beleggings-of verzekeringsadvies. Er is ook een beetje vertrouwen daar ook, want je bent niet vertegenwoordigen van een financiële producten.

een financieel adviseur is iemand die zijn bekwaamheid heeft bewezen door examens af te leggen en een certificeringsproces te doorlopen, terwijl hij gedurende een bepaalde tijd onder een financieel adviserend bedrijf werkt. Adviseurs zijn verantwoordelijk voor het geven van specifiek beleggingsadvies, het aanbevelen van verzekeringspolissen en het opleiden van klanten over hoe ze het beste kunnen omgaan met financiële beslissingen zoals pensionering, estate planning en het navigeren van fiscale implicaties die het leven van hun klant kunnen beïnvloeden. Financieel adviseurs zijn ook zeer beperkt in wat ze wel en niet kunnen zeggen vanwege bepaalde regels en voorschriften.

Ik zie financiële coaching graag als de pre-financiële adviseurstap. Mijn doel bij het werken met klanten is hen te helpen duurzame veranderingen te handhaven en de basis van hun financiële leven op te bouwen.

misvattingen over het zijn van een financiële Coach

Ik hoor veel interessante vragen over het worden van een financiële coach. Veel mensen zeggen dingen als:

” ik moet formeel worden getraind.”Niet waar. Mensen huren je meestal in voor verantwoording, en helpen met de fundamenten van persoonlijke financiën. Geen geavanceerde belastingplanning of Roth IRA ladder conversies.

” ik heb mijn financiële leven niet helemaal bij elkaar. Kan ik nog anderen helpen?” Bevestigend. Je moet gewoon eerlijk zijn over waar je bent in je financiële leven.

” ik weet niet of ik de vaardigheden heb om mensen te helpen.”Als je kunt onderzoeken en je weet iets meer dan de gemiddelde persoon– je kunt anderen helpen.

” ik moet eerst leren hoe ik een goede coach kan zijn.”Je leert het snelst uit ervaring niet lezen over het zijn van een financiële coach.

” Het is niet het juiste moment voor mij.”Het zal nooit perfecte timing zijn. Als je gepassioneerd bent om anderen te helpen en je inkomen en planning wilt controleren, is dit het juiste moment. Dit spul duurt even om op te bouwen.

Ik begrijp elk van deze statements omdat ik heb gegaan door exact dezelfde gedachten zelf. En de waarheid is, ze zijn allemaal gebaseerd op angst. Als we een level omhoog gaan in het leven, begint het bedriegstersyndroom. We beginnen ons af te vragen wie ik ben om dit te doen? Ik ben niet gekwalificeerd, ik heb geen unieke financiële visie. Ik zou dit niet moeten doen.

eerlijk gezegd is het bullshit. De persoon die succes verdient is degene die in de ring komt. Als je op komt dagen en je voortdurend harder werkt terwijl je goede bedoelingen hebt, ben je het waard.

u zult nooit het gevoel hebben dat u genoeg Weet en eerlijk gezegd zult u dat nooit doen. Het gaat niet om alles weten. Het gaat erom te weten waar je heen moet om de antwoorden te vinden.

het beste is om te leren terwijl je gaat. Ervaring is altijd de beste leraar – niet noodzakelijk formeel onderwijs.

nu we hebben besproken wat een financiële coach doet en de misvattingen over het worden van een financiële coach, zijn we klaar om ons bedrijf te starten.

3 fase naar het starten van een financiële coaching bedrijf

nadat we ons hebben aangemeld voor dure coaching programma ‘ s en het leren van “how to be a coach” veel mensen vinden zichzelf teleurgesteld. Ze leerden in theorie hoe coaching werkt, maar zodra ze hun eerste klant krijgen, weten ze niet meer wat ze moeten doen. Dus dan willen ze duiken in het lanceren van een website, prijzen van onze diensten en marketing onszelf online.

maar dat is niet de beste plaats om te beginnen. Ik raad aan om te beginnen met het krijgen van een zeer duidelijk begrip van wie uw klantsegment is. Wie gaat je eigenlijk betalen voor je diensten? Als je zegt dat iedereen die schulden heeft, zal je bedrijf mislukken. Er is een concept in het bedrijfsleven dat zegt, de rijkdom ligt in de niches.

de enige manier waarop je je niche leert is door met mensen te praten over hun problemen, wat hen ‘ s nachts wakker houdt, en hun bereidheid om te betalen. Je moet fysiek met mensen praten om hun lichaamstaal te zien als je vragen stelt. (Tip: let op de woorden die ze gebruiken – de formulering die ze gebruiken zal direct worden gebruikt in uw marketing.)

breed klantensegment: Vrouwen die hun financiële leven willen verbeteren.

Nicheklanten Segment: vrouwen die single zijn, of in een relatie en handelen alsof ze single zijn, die schulden willen afbetalen, leven met een budget, maar nog steeds plezier hebben met geld.

zie je het verschil? Hoe meer je praat met mensen, hoe meer geslepen in uw klantsegmenten zal worden.

wanneer we precies weten wat uw droomklanten ‘ s nachts wakker houdt en waar ze echt voor willen betalen, zult u een veel gemakkelijker tijd hebben om uw diensten te verkopen en mensen te helpen hun financiële doelen te bereiken.

tijdens fase 1, zult u ook uw elevator pitch maken. Dit is chique zakelijke terminologie voor hoe stel je jezelf voor? Dit kost tijd en oefening, maar er is een strategie voor het creëren van een lift toonhoogte die resoneert met mensen en maakt ze je herinneren.

uw huiswerk:

 • Interview 5-10 mensen over hun financiële leven
 • Niche down
 • maak uw go-to elevator pitch

Fase 2: Start + systemen

nadat u Fase 1 hebt voltooid, bent u klaar voor de volgende fase– start van uw financiële coaching.

begin eerst met het uitzoeken van uw coachingstructuur. Hoe vaak willen uw klanten u graag ontmoeten? Hoe lang werken ze met jou? Hoeveel vraag je voor coaching? Biedt u betaalplannen aan?

mijn coachingstructuur ziet er zo uit – Ik werk 3 maanden per keer met mensen en ontmoet ze wekelijks. Ik ontmoet alleen virtueel via Skype of via de telefoon. Ik gebruik ook Google Spreadsheets om hen te helpen hun budget te creëren.

Dit zijn allemaal belangrijke dingen om over na te denken. Idealiter, u stelt uw droom klanten dit soort vragen, maar realistisch, het zal veel vallen en opstaan. Je zult beginnen om erachter te komen wat het beste is wanneer je begint te krijgen op discovery calls en chatten met potentiële klanten.

De volgende stap tijdens fase 2 is het lanceren van uw website en het samenstellen van uw branding. Veel mensen kennen me van mijn rode shirt waar geld nerd op staat. Dat is een deel van mijn merk geworden. Ik heb ook een zeer samenhangende blik tussen mijn website, mijn e-mails, en de manier waarop ik praat bij het opleiden van mensen over geld. Maar branding omvat ook dingen zoals uw go-to kleurenschema, uw lettertype keuzes, en afbeeldingen gebruikt.

u moet ook nadenken over welke software u gebruikt om sales calls, coaching calls en partnership calls in te plannen.

persoonlijk gebruik ik agenda. Het is $15 per maand en zorgt voor al mijn oproep planning behoeften. Het herinnert mensen zelfs aan onze afspraken door ze een sms te sturen.

dan ga je uitzoeken hoe je betalings-en factuurclients accepteert. Er zijn veel opties die er zijn en de meeste zijn echt goed, maar ik adviseer altijd PayPal. Het is goed erkend, gerenommeerde en makkelijk te gebruiken voor facturering. Dan als ik klaar ben om “een salaris te nemen” ik overschrijving van PayPal naar mijn bankrekening.

daarnaast moet u nadenken over hoe u de voortgang van uw cliënt volgt? Het creëren van een follow-up systeem om weer in contact te komen met mensen die contact opnamen voor coaching, maar op dat moment nog niet klaar waren. En natuurlijk, het bijhouden van uw bedrijf’ inkomsten en uitgaven.

uw huiswerk:

 • Creëer uw coachingstructuur
 • Stel uw website en uw branding op
 • Selecteer software voor uw oproepschema ‘ s
 • selecteer hoe u betalingen en facturen accepteert
 • stel uw klanten op progress tracker

Fase 3: groei + verkeer

Dit is mijn favoriete fase van het groeien van een coachingbedrijf. Als een financiële coach, moet je goed in marketing om geld te verdienen. Er is een echte strategie om een online coaching bedrijf te laten groeien. Dit is wat ik heb gevonden werkt het beste.

ontwerp uw sales funnel. Een sales funnel is het opstellen van hoe mensen je vinden, leren van u en uiteindelijk werken met u.

Hier is een voorbeeld van mijn cursus financieel Coach worden:

wanneer mensen naar uw website komen, zullen ze proberen eerst van u te leren. Zeer zelden zijn mensen klaar om te kopen de eerste keer dat ze naar uw website. Het duurt lang om vertrouwen op te bouwen, dus wees geduldig!

de beste plaats om te beginnen is door het creëren van echt geweldige blog posts met veel detail waar mensen eigenlijk naar op zoek zijn, de zogenaamde lees magneten. Wees voorzichtig met het schrijven van inhoud die mensen niet nodig hebben of spreekt tot een echt kleine groep mensen. U wilt dat uw content onderwerpen behandelt waar mensen hulp bij nodig hebben – zoals budgettering, het afbetalen van schulden, besparingsstrategieën, enz. Dan als ze lezen door uw lezen magneet, kunt u een inhoud upgrade, genaamd een Lead magneet. Als je ooit naar een website gegaan en Gedownload een checklist, spiekbriefje, aangemeld voor een gratis webinar, of zelfs een gratis proefperiode, je hebt ervaren een lood magneet uit de eerste hand. Dan, door middel van een reeks van geautomatiseerde e-mails, u kunt dan pitch de mogelijkheid om samen te werken.

snel voorbeeld van hoe dit eruit zou kunnen zien:

Read Magnet – How to create a budget

Lead Magnet – Download de gratis budget template

e – mails-meer onderwijs en dan het aanbieden van uw coaching diensten

zodra u uw lezen en lead magneten gemaakt, nu je hoe om te beginnen met het genereren van verkeer naar uw lezen magneet. Facebook Ads, Facebook Ads, Pinterest, Instagram, YouTube, Facebook Groups, en start een podcast. Er is geen goede of verkeerde manier om dit te doen, maar het is belangrijk om consistent te blijven met uw traffic generating kanaal.

ga door met testen en bekijk alles als een experiment. U hebt gegevens nodig om te vertellen of iemand wel of niet in uw bedrijf werkt.

uw huiswerk:

 • Draft out your sales funnel
 • schrijf uw eerste leesmagneet
 • Maak een lead magnet
 • Draft out 4-5 e-mails die mensen verder informeren over uw leesmagneet onderwerp

Dit is duidelijk een zeer vereenvoudigde versie van hoe u een financieel coachingbedrijf start. Er is veel meer detail om in te gaan– in feite, ik ga door elk van deze fasen met meer detail en laat je precies zien hoe je alles op te zetten. Je leert de ins en outs van hoe ik een winstgevende financiële coaching bedrijf, terwijl het werken vanuit huis, met de flexibiliteit om te werken vanaf elke locatie en een grote broodwinning.

U kunt het ook! Het kost tijd, geduld en strategie om op het juiste moment aan het juiste ding te werken.

Als u klaar bent om uw coachingbedrijf op te starten, laat ik u precies zien wat u moet doen in een cursus financieel Coach worden.

doe mee aan de cursus en begin vandaag nog aan je reis om een financiële coach te worden! De wereld heeft mensen zoals jij nodig die anderen willen helpen hun financiële leven te verbeteren.