Articles

Sam Hill (syklist)

2003 Downhill World Championships, Lugano, Sveits På den tiden Sam var bare 18 år og fortsatt i juniorklassen (Under 19). Han gikk inn i dette løpet som favoritt til å vinne junior tittelen. Sporet var også perfekt For Sams stil, bratt og teknisk. Eric Carter, mtb-legenden så Sam ri for første gang på dette løpet og sa om Ham: «Han gikk gjennom en seksjon så fort, Og det var så steinete og gjørmete og løs, at jeg ikke kunne forstå… hvordan han fikk sykkelen til å gjøre det den gjorde.» Under hans løp løp han hadde en krasj, men klarte likevel å gå bort med junior tittelen, men noe overraskende kom han tredje ut av alle tider på dagen. Hvis han hadde bodd på, ville Han sikkert ha slått Greg Minaar for den raskeste tiden og Senior Menns Verdens Tittel i en alder av 18 år.

2007 World Cup round 2, Champé, Sveits Etter å ha plassert femte i runde en I Vigo, Spania, ble Alle øyne limt på Sam Hill i runde to. Det ekstremt bratte og tekniske sporet virket nesten skreddersydd for den unge Australske. Alt så ut til å gå bra For Hill da Han kvalifiserte seg på første plass tidlig på løpsdagen, besting andreplassen kvalifiseringskamp med over 14 sekunder! Hill var ute trygg For Finalen. Derimot, med ca 30 ryttere igjen å sette av, på uten tvil den farligste banen world cup-serien har sett i mange år, himmelen åpnet opp. Det hadde regnet hver dag på denne tiden hele helgen, men ikke så hardt. Ryttere som kvalifiserte seg i topp ti, ble sett ferdig i slutten av førtiårene, tidlig på femtiårene. Når siste mann å ned sporet, Hill, satt av, ingen kunne tro sine egne øyne. Verdensmesteren på den tiden rippet nedover banen raskere enn toppryttere kjørte den i de knusktørre, perfekte forholdene. Hill ‘ s delt tid var raskere enn andreplassen (Steve Peat, som kjørte i tørr), men et fall senere i hans løp betydde Aussie endte opp i en meget respektabel tredje posisjon, bare 1,63 sek av førsteplassen rytter Matti Lehikoinen,som også fullførte sin siste løp i tørr. Hill ‘ s run vil gå ned i historien som en av de største løpene i det våte, om ikke en av de største noensinne. Dan Atherton senere sitert «han viste oss alle At det ikke er over, ’till sin virkelig over». Videre uttalte Den endelige vinneren Matti Lehikoinen etter løpet «jeg spilte taktikken (med henvisning til en 20 sekunders pause i treningsløpet, noe som sikret en lavere kvalifiserende posisjon for å unngå ugunstige værendringer), Men Sam er vinneren av dagen. Ingen spørsmål». Steve Peat sa «Sam Er Kongen-gi ham kronen.»Til tross for hans bemerkelsesverdige og absolutt uovertruffen talent for ridning i ugunstige forhold, innrømmer Sam At Han sjelden rir i regnet. I Et intervju Med Steve Jones Av Dirt Magazine omtalt i filmen ‘Earthed 5: The Law Of Fives’, på spørsmål om det regnet så hardt I Australia, og hvis Han var vant til å ri i slike forhold Sam svarte «Jeg vet ikke engang se en regndråpe når Jeg er I Australia». Jones spurte da «Så du aldri ri i regnet? Hill ‘s svar var ganske enkelt, «min sykkel blir gjørmete».

2008 Downhill Vm, Val di Sole, Italia Sam Hill kom inn i dette løpet regjerende verdensmester. Med fire ryttere igjen På bakken Sam Hill startet sin siste løp. På delt han var fem sekunder opp og ingen kunne tro hvor fort han skulle, selv kommentator, Rob Warner, en tidligere verden nivå racer. Rob Warner ropte » Se hvor fort han går!», «Det ser ut til at filmen har blitt fart!». Sam ble anslått 10 sekunder opp da han traff den siste venstre sving på bunnen av sporet. Han trakk en av hans klassiske drift svinger rundt hjørnet, men som han rettet opp på exit sykkelen plutselig vasket ut fra under ham. Han fikk rett tilbake på sykkelen sin, men det hadde kostet ham ledelsen og han avsluttet 0.5 av et sekund bak eventuell andreplass Steve Peat.