Articles

Reddit-Unsolvedmysteries – The Disappearance of Elizabeth Salgado

FYI, de volgende zijn slechts mijn verwarde gedachten over de zaak. Ik verontschuldig me voor de lengte van tevoren.

Ik studeer forensische wetenschap aan de UVU en heb deze zaak vrij uitgebreid gevolgd. Hoewel ik het ermee eens ben dat de resultaten van de leugendetectortests vreemd zijn, moet je ook beseffen dat sinds 1923, leugendetectortests ontoelaatbaar zijn in de rechtbank omdat ze nooit opstonden tegen de “Frye-Test”, die algemeen geaccepteerd wordt in de wetenschappelijke gemeenschap. Zelfs met de goedkeuring van de Federal Rules Of Evidence (FRE), is er geen sprake van de toelaatbaarheid van de polygraaf test.

er zijn verschillende dingen om de “Uncle Theory” te ondersteunen en/of te weerleggen.”- Het is bekend dat Elizabeth ritten weigerde van bijna iedereen die het aanbood, zelfs vriend. – Ze was hier hooguit drie weken.

hieruit kan men waarschijnlijk aannemen dat als ze in een auto stapte met iemand op klaarlichte dag, het waarschijnlijk 1) iemand was die ze kende, 2) vertrouwde, en 3) waarschijnlijk Spaans sprak. Die lijst is zo belachelijk smal, dat het moeilijk is om niet naar de ooms te kijken. Tegelijkertijd kun je nog steeds niet uitsluiten dat iemand haar bedreigt om haar in de auto te krijgen. Het enige probleem met die theorie is dat als je naar de plek bent geweest waar ze het laatst is gezien, iedereen die zich bedreigd voelde op die locatie op dat moment van de dag, Makkelijk 30 of minder meter in ten minste drie richtingen had kunnen rennen en opgemerkt werd door veel verkeer. Het is ook vermeldenswaard dat veel mensen stopten met het helpen bij de zoektocht omdat ze de ooms vermoedden, gebaseerd op hun observatie van het gedrag van de ooms. Een persoon die leidde een van de zoektocht partijen vermeld dat de twee ooms leek meer bezig met het verhogen van de beloning geld dan daadwerkelijk vinden van haar. Iemand maakte een zeer legitieme opmerking over een taalbarrière en het effect dat zou kunnen hebben op hoe je de twee ooms portretteert, vooral terwijl je een leugendetectortest krijgt als ze geen zeer bekwame tolk hebben. Een andere fout met de oom theorie is dat als zij het waren, of een van hen, het een vreselijke zet zou zijn om je nichtje te ontvoeren omdat het onmiddellijk de aandacht op je zou vestigen. Een willekeurig persoon zou logischer zijn geweest.

nu met betrekking tot het vinden van het lichaam… veel van dit zal lijken voor de hand liggende dingen, gewoon zeggen.Ik kom niet uit Utah, maar ik ben hierheen verhuisd kort voordat ze vermist werd. Ik herinner me alle posters en het nieuws etc. Ik ben altijd vrij enthousiast buiten geweest en toen ik het algemene gebied ontdekte waar het lichaam werd gevonden, besloot ik om een ritje voor mezelf te maken en het te bekijken. Het lichaam is gevonden in Hobble Creek Canyon. Het was nogal een weg naar boven en is zeer gemakkelijk toegankelijk voor het grootste deel van de rit. Verder naar boven, de weg draait in vuil en kan vrij ruig in sommige delen. Met andere woorden, het zou moeilijk zijn om te doen in uw gemiddelde auto. Voor mij geeft het feit dat het lichaam niet begraven was aan dat de persoon die het lichaam dumpte haast had en waarschijnlijk niet vooraf mediteerde aan haar dood, tenminste niet in het begin. Echter, het feit dat ze wisten waar ze het konden nemen zonder dat het gevonden werd voor 3 jaar zou die theorie in tegenspraak zijn en geeft ook aan dat de persoon is/was een lokale en wist waar ze het lichaam kon nemen waar het niet zou worden gevonden voor enige tijd. Als iemand een ontbindend lichaam heeft geroken en zelfs als jij dat niet hebt gedaan, is het duidelijk hoe erg de geur kan worden. Dus, het moest relatief toegankelijk zijn, en afgelegen genoeg dat niemand zou struikelen over het of ruiken. Ze werd ongeveer 25-35 meter van de weg gevonden. Door een man die naar de WC wil. De politie beschouwt deze man niet als verdachte, maar ik ben nog steeds achterdochtig. Na gedreven dat gebied meerdere malen sinds de ontdekking (op verschillende tijdstippen van de dag om het gevoel van het gebied te krijgen), Ik vind zijn verhaal twijfelachtig. Dit was mijn gedachte tijdens het maken van de rit…als ik door de canyon rijd, vooral in een gebied met weinig verkeer en ik moet plassen, dan ga ik waarschijnlijk achter mijn deur staan. Zo niet en Ik wil wat meer privacy, ga ik misschien naar de eerste bush die ik zie en doe mijn zaken. De reden dat ik zijn verhaal in twijfel trek is dat hij toevallig op die exacte plek stopte, hij toevallig de exacte afstand liep die nodig was om op het lichaam te “struikelen”, de kansen zijn bijna astronomisch. Noem me wat je wilt, er klopt iets niet. Ik geloof niet dat ik toeval ben. Dat gezegd hebbende, deze man heeft geen connectie met het meisje of de familie, of dat is tenminste duidelijk. De laatste update was dat de familie hier kwam en zei dat de politie verdachten in de zaak had. Maar wie weet?