Articles

Rozenmelk met zelfgemaakte siroop

mijn 299e recept, “Rozenmelk met zelfgemaakte siroop”, een super eenvoudige, geurige en verfrissende zomerdrank. Rozenmelk is een koude, op melk gebaseerde drank die zo aromatisch is met de toevoeging van rozenessence en perfect is om je dorst te lessen tijdens de warme zomerdagen.

rozenmelk

Het is zeker niet eerlijk om dit gewoon een zomerdrank te noemen. Ik zou zeker graag een groot hoog glas rozenmelk hebben op een zwoele dag. Maar eerlijk gezegd zou ik het niet erg vinden om mijn handen op een groot glas rozenmelk te leggen, ongeacht de dag van het jaar dat het is. Zelfs als het een van de koudste van koude winterdag.

rozenmelk

Dit is mijn voorliefde voor rozenmelk sinds mijn kindertijd. Dezelfde liefde gaat door tot aan date. Als ik al rozenmelk op een restaurantmenu zie staan, kun je er vrij zeker van zijn dat ik het zou bestellen. Nu-a-days, mijn verfijnde gehemelte kan echt waarderen de rijke roos smaak afkomstig van een rozenmelk. Echter, terwijl opgroeien alleen de roze kleur was meer dan voldoende om me aan te sluiten op deze eenvoudige drank.

rozenmelk

telkens als ik met mijn moeder ging winkelen, dwong ik haar een fles rozenmelkstroop voor me te kopen bij de supermarkt. En heel vaak vroeg ik mijn moeder om rozenmelk voor me te maken om te drinken. Mijn moeder aarzelde nooit omdat dat een makkelijke manier was om mij melk te laten drinken. Als het de andere keuzes waren zoals complan of iets anders, zou het te moeilijk zijn voor mijn moeder om het in mijn keel te krijgen.

rozenmelk

Rozenmelk is technisch gezien geen erg ingewikkeld recept. Het is gewoon koude melk die is gezoet met suiker en op smaak gebracht met roos essentie. Het is ook een snelle om te maken, omdat je de rozenmelkstroop van tevoren kunt bereiden en in een luchtdichte container kunt bewaren. En wanneer je een drankje nodig hebt is het gewoon over het mengen van de siroop met koude melk. Dit kan ook een van die recepten perfect voor onderhoudend wanneer u probeert te bereiden drankje voor een grote menigte. Je hebt nauwelijks meer dan een paar minuten nodig om een grote partij van deze rozenmelk te maken.

rozenmelk

terwijl mijn moeder rozenmelk voor mij vrij vaak maakte, was het meestal met in de winkel gekochte rozenstropen. Omdat ik de siropen die ik hier in Indiase supermarkten krijg niet lekker vond, had ik in het verleden een paar keer geprobeerd om mijn eigen rozenmelkstroop te maken. Ik ga meestal fout met de consistentie van de siroop en de suiker zou kristalliseren direct nadat ik het laat afkoelen. De meeste van de recepten beschikbaar op het web, maakt gebruik van citroen extract of citroenzuur voor het voorkomen van de kristallisatie. Ik geef er echter de voorkeur aan niet beide toe te voegen. Dit recept van mij is al over de perfecte siroop te maken van een echt goede en heerlijke rose melk 🙂

rose melk

Rose Melk met Zelfgemaakte Siroop

rose melk
Print

Rose Melk met Zelfgemaakte Siroop
Opleiding:Drinks
Keuken:Indisch
Auteur: Revathi Palani

Serveert / Opbrengsten: 15

Rozenmelk is een Indiase, koude melkdrank die zo aromatisch is met de toevoeging van rozenessence en perfect is om uw dorst te lessen tijdens de warme zomerdagen.

Ingrediënten
 • Suiker – 2Cups
 • Water – 2Cups
 • Roze food color – als dat nodig is
 • Rose Essence – 2tsp
 • Koude Melk – als dat nodig is

Gebruiksaanwijzing
 1. Voeg de suiker en het water tot een zware bodem van de pan. Meng goed tot de suiker volledig is opgelost in het water.

 2. verwarm nu de pan in middelmatige vlam. Blijf het watersuikermengsel voortdurend roeren tot het 1/2 string consistentie bereikt.

 3. Voeg nu de kleur van het levensmiddel toe aan de suikerstroop en roer goed tot de kleur gelijkmatig is gemengd. Verwarm nog 1 min en zet de vlam uit. Laat de siroop afkoelen tot kamertemperatuur.

 4. voeg de rozenessentie toe en meng goed. Bewaar de rozenmelkstroop in een luchtdichte container voor toekomstig gebruik.

 5. wanneer u rozenmelk moet bereiden, voeg dan voldoende hoeveelheid rozenstroop toe aan koude melk, afhankelijk van uw smaakvoorkeur. Meng goed. Je kunt het ook pulsen in een mixer/blender voor een paar seconden om een mooie en schuimige rozenmelk te krijgen.

 6. serveer koud.noten

– Het is essentieel om de suikerstroop niet te overkoken tot een consistentie van 1/2 string. Anders begint de suiker te kristalliseren wanneer de suikerstroop afkoelt.

– citroenzuur of citroenextract kan worden gebruikt om te voorkomen dat de suiker opnieuw kristalliseert. Die voeg ik liever niet toe. Je zou perfect in orde moeten zijn, ook al is er een kleine hoeveelheid kristallisatie.

– 1/2 string consistentie: wanneer je de siroop tussen 2 van je vingers neemt en rekt, krijg je een dunne discontinue string.

– rozenessentie verschilt van rozenwater. Rozenwater is niet eetbaar en wordt gebruikt in cosmetica. Kies zorgvuldig.